Volg ons ook op

Na alle nieuws op Wereld Water Dag zou je denken dat we uitgepraat zijn, maar niets is minder waar!
Huis ter Duin, De Brauw Blackstone Westbroek, Gaia Green Awards en meer: Je leest er alles over in deze update over de maand maart 2021.

Wereld Water Dag was ook de dag dat we GROOT nieuws aankondigde: Het grootste watertappunt van Nederland is vanaf nu geopend op Hoog Catharijne met dank aan Klepierre!

Gekoeld en gefilterd water tappen is gratis en contactloos, maar door 50 cent of meer te doneren zorg je voor 1000 keer zoveel schoon drinkwater. Doneren kan trouwens ook contactloos. 

Mike Winter MIW with a MADE BLUE water machine

Van een iets bescheidener formaat, maar net zo leuk is ons eerste watertappunt aan de overkant van de Noordzee. Hoezo Brexit? 

Deze maand lanceerde cateraar Aramark op de grote Engelse legerbasis Northwood het eerste openbare watertappunt waar je water kan zorgen voor 1000 keer zoveel schoon drinkwater.

Ambassadeur Bottle Up, bekend van de hervulbare flessen in de supermarkt, bracht ons in contact en MIW leverde de watermachine. Klanten kunnen gratis water tappen en vrijwillig doneren via een QR code en dat zorgde voor de nodige aandacht in de pers.

Gaia Green Awards

Corona of niet, de Gaia Green Awards gaan ook dit jaar gewoon door. Ben je horeca ondernemer en zet je MADE BLUE in om te werken aan duurzaamheid dan melden we je graag aan als genomineerde! Neem contact op als je net als Beachclub Birds zo’n mooie award in ontvangst wilt kunnen nemen in september.

Retulp video still

Wereld Water Dag was voor veel van onze ambassadeurs aanleiding om weer eens te vertellen over hun bijdrage aan onze missie. We zetten er graag een paar in het zonnetje.

Zo is Retulp, bekend voor de stijlvolle, herbruikbare flessen, inmiddels goed voor maar liefst 72 miljoen liter schoon drinkwater. Daarom hebben we op een Corona-proof manier een cheque overhandigd. Kijk maar eens hier… 

Net voor Wereld Water Dag waren we op bezoek van horeca ambassadeur van het eerste uur: Huis ter Duin.

Door het beste water voor de wereld te serveren in de restaurants en beachclub zorgde Huis ter Duin inmiddels al voor meer dan 77 miljoen liter schoon drinkwater in onze projecten in Ethiopië en Tanzania.

de Brauw Blackstone Westbroek MADE BLUE

MAAS is ambassadeur van het eerste uur van MADE BLUE. Elke consumptie uit een koffieautomaat zorgt sinds 2015 voor evenveel schoon drinkwater. Klanten van MAAS kunnen sinds kort ook kiezen voor een waterkoeler van MADE BLUE naast de koffiemachine.

De Brauw Blackstone Westbroek deed dat met meerdere waterkoelers en zorgde zo al voor 17.015.670 liter schoon drinkwater. Maar niet alleen dat: zij verwerken met de Koffie Recycle Service koffiedroes tot nieuwe producten gemaakt van koffie en verplaatsen economische waarde naar Ethiopië met de BLENDSTAR Single Origin 100% Ethiopia koffie. Wat een mooie combinatie!

Nog een laatste cheque moment dan: eentje waarvoor een extra vakje op de cheque moest worden gemaakt!

Machiel bracht hem persoonlijk langs en dat werd gefilmd. Benieuwd over welke organisatie we het hier hebben? Lees het hier…

Heb je Wereld Water Dag even gemist? Dan heb je ook onze nieuwe meterstand gemist en heel veel mooie ontwikkelingen. Bekijk hier wat je gemist hebt. 

We zeggen het vaak en we menen het ook: MADE BLUE is het beste water voor de wereld. Niet alleen zorgt ons water voor minder afval en transport hier, ook zorgt het indirect voor heel veel CO2 besparing in ontwikkelingslanden. Hoe dat zit, lees je hier

De pomp - Utrecht - MADE BLUE water - tafelwater, bronwater, kraanwater

Wil jij ook op een positieve manier in het nieuws komen met je bijdrage aan onze missie? 

We zijn 2021 heel goed gestart en we kijken uit naar een zonnig voorjaar. Blijf ons dus volgen op Facebook of LinkedIn om als eerste te horen wat we gaan doen.