Hoe worden de liters gerealiseerd?

Betrouwbare partners

Om de liters schoon drinkwater gegarandeerd te realiseren boren we bijvoorbeeld naar water (op grote diepte), leggen pijpleidingen aan en installeren watertanks en tappunten. In alle gevallen dus hardware waarmee wij meetbaar schoon drinkwater opleveren op die plekken op aarde waar dat het meest nodig is.

MADE BLUE werkt samen met lokale partners die reeds tientallen jaren actief zijn in de gemeenschappen: Amref Flying Doctors in Kenia en Ethiopië, World Vision in Senegal en Simavi in Bangladesh. Daarbij wordt louter gebruik gemaakt van lokale kennis, menskracht en materialen. Daarmee blijft de waardecreatie lokaal en zijn alle materialen en kennis ter plaatse voorhanden, ook in het geval van toekomstige uitbreiding of reparaties. 

Strenge kwaliteitseisen

Helaas zijn in het verleden veel goed bedoelde initiatieven een vroege dood gestorven. In Afrika staan zo bijvoorbeeld een groot aantal waterpompen die niet meer werken. Dat is tragisch en zonde van het geld. Wij kijken daarom bij elk nieuw project vooraf hoe het onderhoud geborgd is voor minimaal 10 jaar. Vaak betekent dit dat mensen lokaal een kleine bijdrage betalen voor het water waarmee een onderhoudspot gevuld kan worden. Vooraf worden ook mensen opgeleid om het onderhoud uit te voeren en lokale partners ondersteunen wanneer dat niet toereikend is.

Lees meer over onze projectselectie hier.

Amref Flying Doctors
World Vision Logo - MADE BLUE samenwerking

Wat is de impact van 1.000.000 liter?

Met 1.000.000 liter schoon drinkwater kunnen we bijvoorbeeld maar liefst 1.000 kinderen voorzien van een jaar lang drinkwater op school (250 dagen per jaar, 4 liter per dag).

Zelf rekenen we het liefst met het aantal mensen dat permanent toegang krijgt tot schoon drinkwater. 1.000.000 liter levert zo minimaal 10 jaar lang toegang tot genoeg water om te drinken, koken en wassen voor 14 mensen. Anders gerekend drinken er 140 mensen mee met elke waterkoeler zolang als die geplaatst is.

De drie meest gestelde vragen

Klik om verder te lezen

Hoe werkt het?

En hoe werkt een waterkoeler?

Wat kost het?

En wat levert het op!

Hoe worden de liters gerealiseerd?

En hoe werkt de stichting?