Hoe worden de liters gerealiseerd?

Betrouwbare partners

Om de liters schoon drinkwater gegarandeerd te realiseren boren we bijvoorbeeld naar water (op grote diepte), leggen pijpleidingen aan en installeren watertanks en tappunten. In alle gevallen dus hardware waarmee wij meetbaar schoon drinkwater opleveren op die plekken op aarde waar dat het meest nodig is.

MADE BLUE werkt samen met lokale partners die reeds tientallen jaren actief zijn in de gemeenschappen: Amref Flying Doctors in Kenia en Ethiopië, World Vision in Senegal en Simavi in Bangladesh. Daarbij wordt louter gebruik gemaakt van lokale kennis, menskracht en materialen. Daarmee blijft de waardecreatie lokaal en zijn alle materialen en kennis ter plaatse voorhanden, ook in het geval van toekomstige uitbreiding of reparaties. 

Strenge kwaliteitseisen

Helaas zijn in het verleden veel goed bedoelde initiatieven een vroege dood gestorven. In Afrika staan zo bijvoorbeeld een groot aantal waterpompen die niet meer werken. Dat is tragisch en zonde van het geld. Wij kijken daarom bij elk nieuw project vooraf hoe het onderhoud geborgd is voor minimaal 10 jaar. Vaak betekent dit dat mensen lokaal een kleine bijdrage betalen voor het water waarmee een onderhoudspot gevuld kan worden. Vooraf worden ook mensen opgeleid om het onderhoud uit te voeren en lokale partners ondersteunen wanneer dat niet toereikend is.

Lees meer over onze projectselectie hier.

Amref Flying Doctors
World Vision Logo - MADE BLUE samenwerking

Hoe meten we de liters die geserveerd worden?

Onze ambassadeurs houden in het kassasysteem bij hoeveel water er wordt geserveerd en geven dat periodiek aan ons door. Wij kunnen op basis van de hoeveelheid couverts redelijk inschatten of dat klopt. Tijdens het onderhoud van de waterkoeler kunnen wij desgewenst ook uitlezen hoeveel water er is getapt. 

Om ervoor te zorgen dat we de liters tijdig kunnen realiseren werken we zoveel mogelijk met vaste voorschotbedragen per maand op basis van een schatting van het aantal liters per maand. Aan het einde van een kalenderjaar kunnen we dan een eindafrekening maken, net zoals bij de energierekening. 

De drie meest gestelde vragen

Klik om verder te lezen

Hoe werkt het?

En hoe werkt een waterkoeler?

Wat kost het?

En wat levert het op!

Wie doen er allemaal al mee?

En waarom werkt het voor ze?