Volg ons ook op

Hoe wordt mijn donatie besteed?

Wij doen onze ambassadeurs een harde belofte: elke donatie van 30 cent levert 1.000 liter schoon drinkwater op in ontwikkelingslanden, vaak meer en altijd gecertificeerd.

We willen zo transparant mogelijk zijn over hoe we die 30 cent besteden en dat lees je hieronder.

30 CENT = 1.000 LITER

EERST SCHOON DRINKWATER

20 CENT VOOR DE PROJECTEN

Van de 30 cent per 1.000 liter wordt direct 20 cent apart gehouden om te investeren in schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

Klik hier om meer te lezen…

DAN MEER IMPACT

10 CENT VOOR MEER IMPACT

Met de overige 10 cent van de donatie zorgen wij voor bewustwording, innovatie en nog meer impact in de toekomst.

Lees hier wat we daarmee doen…

ZO EFFICIENT MOGELIJK

MET EEN BESTEDINGSPLAFOND

Vanaf een donatie van 25 miljoen liter per jaar wordt iedere extra ontvangen euro volledig besteed aan het opleveren van meer schoon drinkwater.

Lees hier meer over…

APPARATUUR APART

EN TEGEN KOSTPRIJS

Bedrijven die een waterkoeler en/of glaswerk van ons afnemen tegen kostprijs, betalen daarvoor een aparte vergoeding. 

Hoe zit dat precies?

waterprojecten eerst

Om de liters schoon drinkwater gegarandeerd te realiseren reserveren wij 20 cent van de donatie per 1.000 liter voor investeringen in materialen en menskracht bij onze projecten. Daarmee boren we bijvoorbeeld naar water (op grote diepte), leggen pijpleidingen aan en installeren watertanks en tappunten. In alle gevallen dus hardware waarmee wij meetbaar schoon drinkwater opleveren op die plekken op aarde waar dat het meest nodig is.

We werken samen met lokale partners die reeds tientallen jaren actief zijn in de gemeenschappen, zoals: Amref Flying Doctors in Ethiopië, World Vision in Vietnam en Simavi in Tanzania.

Daarbij maken we louter gebruik van lokale kennis, menskracht en materialen. Daarmee blijft de waardecreatie lokaal en zijn alle materialen en kennis ter plaatse voorhanden, ook in het geval van toekomstige uitbreiding of reparaties.

meten = weten

Gemiddeld geven we hier 2 cent van uit aan de monitoring van de waterprojecten voor, tijdens en na de uitvoering. Daarvoor werken we samen met Aqua for All, de expert op het gebied van waterprojecten die ook namens de Nederlandse overheid een grote portefeuille aan waterprojecten monitort. Elk project dat wij selecteren wordt vooraf grondig bekeken en doorgerekend. Zo weten we zeker dat onze belofte wordt waargemaakt en dat de watervoorzieningen tenminste 10 jaar blijven bestaan.

Zo weten we zeker dat onze belofte wordt waargemaakt en dat de watervoorzieningen tenminste 10 jaar blijven bestaan.

Dan impact vergroten

We willen de wereld een beetje mooier maken, dat gaat helaas niet vanzelf. De investeringen die wij daarvoor doen zijn ook onderdeel van de donatie en verdelen we zo:

  • 3 cent voor meer aandacht voor het belang van toegang tot schoon drinkwater
  • 2 cent voor het initiëren van nieuwe projecten en innovatieve technieken
  • 3 cent voor het laten groeien van MADE BLUE en aansluiten van nieuwe ambassadeurs
  • 2 cent per donatie voor overige kosten, zoals administratie

We zijn een goed doel, natuurlijk zonder winstoogmerk, maar ook onafhankelijk van subsidies of giften vanuit overheidsinstanties. Dat maakt ons geheel onafhankelijk: samen met inmiddels meer dan 300 zakelijke donateurs bepalen wij samen onze koers. Het ‘business model’ wat wij als goed doel hanteren garandeert onze onafhankelijkheid en maakt het mogelijk ons voor de lange termijn in te zetten voor onze missie.

ZO EFFICIENT MOGELIJK

Geven kost geld, maar meer geven hoeft niet per se meer geld te kosten. Door een maximum te stellen aan de bijdrage om alles te organiseren (zie het kader hiernaast) werken we zo efficiënt mogelijk en zijn wij toch in staat alles doen wat wij beloven.

Dit betekent dat vanaf een jaarlijkse donatie van 25 miljoen liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden, iedere extra ontvangen euro direct wordt besteed aan het opleveren van meer schoon drinkwater: een kubieke meter per ontvangen 20 cent.

Tegelijkertijd onderstrepen wij ons streven naar maximale effectiviteit: zoveel mogelijk impact met zo weinig mogelijk bijkomende kosten. Onze aanpak verzekert donateurs van maximale inzet van middelen op het gezamenlijke doel: toegang tot schoon drinkwater en hygiene voor iedereen.

Wij werken daarbij Lean & Mean, zonder eigen kantoor en met een klein team. Lees hier meer over hoe we werken…

Hoe werkt dit in de praktijk

VOOR CONSUMENTEN

Wanneer je online doneert via deze site, zorg je voor 1.000 liter per gegeven 30 cent. Daarin zitten de eenmalige 29 cent transactiekosten al in verwerkt.

Als je ons in een restaurant tegenkomt dan zorg je voor 1.000 keer zoveel water dat er op tafel staat. Daarmee is MADE BLUE veruit het meest duurzame en impactvolle water in de horeca. Kijk hier waar je MADE BLUE kunt bestellen.

Kom je een van onze ambassadeurs van Een liter voor een liter tegen, zoals Quooker, CWS of Mövenpick? Ook zij doneren 30 cent per 1.000 liter. Op deze site vind je voor elke ambassadeur wat zij per product, dienst of organisatie doneren.

BIJ MADE BLUE WATER

Restaurants doneren 30 cent per geserveerde liter, om samen telkens te zorgen 1.000 keer zoveel schoon drinkwater elders. Heb je apparatuur en glaswerk van Made Blue in bruikleen? Dan wordt de donatie verhoogd met kosten voor onderhoud en afschrijving. Lees hier hoe dat zit.

Om deelnemende locaties optimaal te ondersteunen vragen we daarnaast een beperkte ambassadeursbijdrage. 

BIJ EEN LITER VOOR EEN LITER

Ook hier geldt dat de ambassadeurs ons 30 cent per 1.000 liter betalen. Het is daarmee heel transparant welke impact ze per product, dienst of organisatie maken.

Ambassadeurs doneren minimaal 1.000.000 liter per jaar en betalen een beperkte ambassadeursbijdrage voor optimale ondersteuning. Lees hier hoe dat werkt.

IMPACT ONDERNEMING

Naast de MADE BLUE Foundation staat de MADE BLUE B.V. die de belastingplichtige en risicodragende activiteiten uitvoert voor de stichting. Eventuele winsten in die B.V. worden weer geïnvesteerd in de stichting en zo ontstaat een hefboomwerking. Onze ambassadeur Small English heeft dat in de animatie hiernaast weergegeven.

 

We werken zo transparant mogelijk

Daarom beantwoorden we graag je vragen:

Wat is jullie ANBI-status?

En hebben jullie een bestuur en jaarverslag?

In welke landen werken jullie?

En in welke projecten?

Hoe worden de liters gerealiseerd?

En hoe weet ik dat zeker?

Hoe wordt mijn donatie besteed?

En hoe lopen de geldstromen?

STAAT JE VRAAG HIER NIET BIJ?

Vul dan ons contactformulier in of bel naar 070 89 19 492