Volg ons ook op

Mooie communicatievoorbeelden, nieuwe ambassadeurs, een award, 100.000 mensen en De Club van 100 miljoen.
Je leest alles over onze belevenissen van februari 2021 in deze update.

MADE BLUE Stadscafé Amersfoort

Onze ambassadeurs vertellen graag over ons. Af en toe komen we een parel van een voorbeeld tegen. Zo maakte bijvoorbeeld Stadscafe Amersfoort deze landingspagina om uit te leggen waarom ze hebben gekozen voor Made Blue op de menukaart.

MADE BLUE - Dag 2 - Impactreis Ethiopië - Foto: Anne Harteman

IBN Facilitair koos ervoor een mooie post te maken op LinkedIn. Zij spiegelen al jaren hun eigen waterverbruik en realiseerden daarmee inmiddels al 48.000.000 liter schoon drinkwater!

In de horeca mochten we ondanks de sluiting weer een paar zomerse ambassadeurs verwelkomen die zich alvast klaar maken voor een topseizoen. Zo gaat Beachclub Titus in Kijkduin het beste water voor de wereld schenken deze zomer.

En ook De Haven Club in Loosdrecht kiest voor Made Blue Water en dus voor duurzaamheid en impact. Welkom bij MADE BLUE! 

De AACSB is een wereldwijde non-profitorganisatie en brengt docenten, studenten en bedrijven met elkaar in contact om een ​​gemeenschappelijk doel te bereiken: de volgende generatie geweldige leiders creëren. AACSB staat sinds 1916 synoniem voor de hoogste normen van uitmuntendheid en in Nederland zijn slechts een handvol universiteiten en hoge scholen geaccrediteerd.

Onze eigen Machiel van Dooren werd onlangs als alumnus van Maastricht University door de AACSB onderscheiden als influental leader 2021 voor zijn inspanningen op het vlak van duurzaamheid en toegang tot schoon drinkwater. Wij zijn heel blij met zo’n formele erkenning!

De Club van 100 miljoen bestaat uit ambassadeurs van Made Blue die in totaal al meer dan 100 miljoen liter schoon drinkwater doneerden.

Al meer dan 350 ambassadeurs dragen bij aan onze missie: schoon drinkwater voor iedereen. Wij zijn natuurlijk blij met elke bijdrage, maar een paar ambassadeurs van het eerste uur mogen zich inmiddels lid noemen van de club van 100 miljoen. Zij doneerden elk dus al meer dan 100 miljoen liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden! Wie het zijn, lees je hier…

 

100.000

Wij zijn volop bezig met de voorbereidingen van onze meterstand 2021 die we altijd op wereld waterdag (22 maart) bekend maken. Wat blijkt: we hebben al meer dan 100.000 mensen toegang kunnen geven tot schoon drinkwater en daar zijn we natuurlijk heel trots op. Maar hoeveel is dat eigenlijk? En hoe weten we dat zo zeker? Je leest het hier…

We sluiten af met een heel positieve noot: we kunnen water gaan tappen uit de lucht en dan zonder dure installaties. Een team van de National University of Singapore ontwikkelde een soort gel die water uit de lucht kan opnemen en ook weer kan loslaten als schoon drinkwater. Een toepassing in ontwikkelingslanden laat misschien nog even op zich wachten, maar zijn hoopvol, net als The Optimist.

Waterschaarste in de toekomst - Blog - MADE BLUE

Wil je ook meewerken aan schoon drinkwater voor iedereen op een manier die bij jou past?

We zijn 2021 heel goed gestart en we hebben mooie plannen in de aanloop naar Wereld Waterdag in maart. Blijf ons dus volgen op Facebook of LinkedIn om als eerste te horen wat we gaan doen.