Wat kost het om mee te doen?

Wat kost het om ambassadeur te worden?

Goede doelen worden vaak kritisch benaderd. Hebben ze wel echt oprechte intenties? Worden de donaties wel op een juiste manier besteed? Dit zijn vragen waar wij als goed doel ook mee te maken krijgen. Wij willen zo transparant mogelijk werken en daarom zijn we heel duidelijk in wat het kost om mee te doen. 

30 cent is 1.000 liter schoon drinkwater

Wij doen onze ambassadeurs altijd harde beloftes als het gaat om hoeveel liter schoon drinkwater hun donaties aan MADE BLUE opleveren. Hiervoor hanteren wij een vaste vuistregel, namelijk dat elke donatie van 30 cent gegarandeerd 1.000 liter schoon drinkwater oplevert in ontwikkelingslanden.

Samen bekijken we welk product of welke dienst je wilt koppelen aan onze waterprojecten en welke waterbesparing of welke waterverbruik je dan wilt spiegelen. Het kan ook zijn dat je alleen voor een specifieke klantengroep het water wilt spiegelen, daarin ben je vrij. Hiernaast zie je een voorbeeld van hoe Blankers Schoon daarin keuzes heeft gemaakt.

20 cent voor de waterprojecten

Zodra wij een donatie van 30 cent per 1.000 liter ontvangen, wordt daarvan 20 cent apart gehouden om te investeren in schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Met het geld boren we bijvoorbeeld naar water (op grote diepte), leggen pijpleidingen aan en installeren watertanks en tappunten. In alle gevallen is dat hardware waarmee wij meetbaar schoon drinkwater opleveren op die plekken op aarde waar dat het meest nodig is. Lees hier hoe we de liters realiseren.

10 cent voor ondersteuning en organisatie

MADE BLUE wil de wereld een beetje mooier maken, dat gaat helaas niet vanzelf. De investeringen die wij daarvoor moeten maken dekken wij met de overige 10 cent van de donatie per 1.000 liter. Daar doen we het volgende mee:

  • ondersteuning bij communicatie door onze ambassadeurs
  • opstellen certificaten en subcertificaten (voor klanten van ambassadeurs)
  • organiseren van netwerkevenementen
  • werving van nieuwe ambassadeurs
  • administratie en overige kosten

Wat krijg ik ervoor terug?

Wij hebben een heel scala aan communicatiematerialen beschikbaar om uiting te geven aan het ambassadeurschap. Onderdeel daarvan is een jaarlijks certificaat. Eventueel maken we ook certificaten voor jouw klanten.

Als ambassadeur word je lid van een netwerk van bedrijven die actief bezig zijn met het thema water. Regelmatig bieden wij mogelijkheden aan om elkaar te ontmoeten of aan te sluiten bij een van de activiteiten van onze aangesloten goede doelen partners.

Wil je communicatiematerialen op maat, een eigen film, een presentatie of bijvoorbeeld duurzame relatiegeschenken? Wij kunnen het voor je regelen.

Zijn er dan geen bijkomende kosten?

Nee, in principe niet. Wel hebben we een fair use policy: wij ondersteunen in de communicatie maar kosten voor drukwerk, maatwerk ontwerpen of bijvoorbeeld video’s zijn voor rekening van de ambassadeur. Uiteraard bieden we wel een heel scala aan communicatiematerialen als basis voor de communicatie. 

Ook ambassadeur worden?

De drie meest gestelde vragen

Klik om verder te lezen

Wie doen er al mee?

En hoe doneren zij?

Hoe worden de liters gerealiseerd?

En hoe werkt de stichting?

Welke waterprojecten hebben jullie?

En in welke landen zijn jullie actief?
Neem contact met mij op
Vul dit formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact op