Duurzaamheid in de horeca: beter voor de aarde en voor de portemonnee

Duurzaamheid: het is een big issue in onze maatschappij. Je kunt tegenwoordig niet meer ondernemen zonder een goed overwogen MVO-beleid. De horeca is van “nature” echter niet bepaald een duurzame branche. Er wordt veel verspild, veel energie gebruikt en broeikasgassen de lucht in geblazen. Dat is niet alleen schadelijk voor onze aarde, maar kost de horecaondernemer jaarlijks ook een hoop geld. Wat zijn quick wins voor het verduurzamen in de horeca?

Quick wins voor meer duurzaamheid in de horeca

Een horecaondernemer kan op heel eenvoudig verduurzamen. Zo zien we tegenwoordig in alle hotels wel dat er wordt gevraagd of je handdoeken niet een tweede keer zou gebruiken. Dat is niet alleen beter voor onze aarde, maar ook voor je portemonnee. Ook zijn waterbesparende kranen of sensorverlichting zijn investeringen die je snel terugverdient. Maar denk ook eens aan een kleinere menukaart of het vervangen van de versleten rubbers in je koelcel. 

Kraanwater voor meer duurzaamheid in de horeca

Maar ook het serveren van kraanwater is een eenvoudige manier om te verduurzamen in de horeca. Het lokaal bottelen van water zorgt er immers voor dat je water niet getransporteerd hoeft te worden. Ook kun je de flessen hergebruiken, waardoor er minder sprake is van afval. Voor de kwaliteit hoef je het in ieder geval niet te laten. Het water van bekende watermerken komt immers vaak uit dezelfde bron als dat het water dat uit de kraan stroomt. Opiniemaker Teun van de Keuken schrijft hierover in de Volkskrant: “Het water van bronwaterproducent Bar-le-Duc is niet alleen exact hetzelfde water als Sourcy, maar ook als het Utrechtse leidingwater”.

Het serveren van kraanwater is een eenvoudige manier om te verduurzamen in de horeca

Duurzaam water met MADE BLUE

MADE BLUE maakt het mogelijk voor horecaondernemers om lokaal water te tappen en te bottelen. Voor gemiddeld 50 cent per liter, krijgt de horecaondernemer de leidingwaterkoeler en het glaswerk in bruikleen en zorgt MADE BLUE er tevens voor dat er voor elke consumptie wordt gecompenseerd met 1.000 keer zo veel schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Dat is niet alleen het meest duurzame water voor de horeca, maar bespaart je jaarlijks ook al snel 1.500 euro. Bovendien heb je bij deelname aan MADE BLUE geen investeringskosten. Zo heb je niet alleen een goed verhaal voor je gast, maar ook voor je portemonnee!

Wil je ook je eigen bronwater bottelen in je horecazaak?

Related Posts

Leave a Reply