Drie tips om de werkomgeving op kantoor te verbeteren

Hoe creëer je een gezonde werkomgeving voor je medewerkers op kantoor? Het is een vraagstuk dat veel managers bezighoudt. Vitale medewerkers presteren immers beter, zijn creatiever en meer betrokken en verzuimen minder. Met deze quick wins verbeter je eenvoudig je werkomgeving:

TIP 1: Trakeer op fruit

Fruit op kantoor is booming! Het is een hele laagdrempelige manier om de gezondheid van je medewerkers te stimuleren. In fruit zitten namelijk veel vezels en het wordt vaak in verband gebracht met een verminderd risico op hart- en vaatziekten en andere ziektes (Bron: Voedingscentrum). Mensen die fruit eten, drinken minder koffie en hebben meer energie. Bovendien wordt het gewaardeerd door de medewerkers: uit onderzoek van cateraar Eurest blijkt dat de helft van werkend Nederland vindt dat de werkgever gratis fruit moet aanbieden.

Meer dan de helft van werkend Nederland vindt dat een werkgever gratis fruit moet aanbieden.

Uit onderzoek cateraar Eurest

TIP 2: Bevorder een actieve werkomgeving

“Zitten is het nieuwe roken” – het is een uitspraak die je waarschijnlijk niet onbekend is. Maar waarom eigenlijk? Uit een onderzoek van University Of Leicester onder 800.000 personen is gebleken dat het risico op gezondheidsklachten toeneemt naarmate je meer zit. Het onderzoek wees uit dat degenen die dagelijks het langst zaten hadden, meer dan 2 keer zoveel kans liepen op diabetes en bijna 2,5 keer zoveel risico hadden op hart- en vaatziekten. Dat wil je natuurlijk niet voor jouw medewerkers! Zorg daarom voor een actieve werkomgeving met bijvoorbeeld statafels, wandeloverleg of bedrijfsyoga. Wil je ook na het werk goed voor je medewerkers zorgen? Doe ze dan een sportabonnement kado!

Water op kantoor voor het goede doel

TIP 3: Schenk gekoeld en bruisend water

Wordt het drinken van water al gestimuleerd in jouw werkomgeving? Als het antwoord nee is, dan is het zeker tijd om deze stap te maken! Water is namelijk essentieel voor verschillende belangrijke processen in het lichaam. Denk hierbij aan de opname van voedingsstoffen, de afvoer van afvalstoffen en het regelen van je lichaamstemperatuur (Bron: Voedingscentrum). Meer water drinken betekent vaak minder koffie drinken en dus een betere energiehuishouding. Bruisend water is een hele goede vervanger voor al die zoete frisdranken. Kortom, water is een must als het gaat om de vitaliteit van je medewerkers! 

Schoon drinkwater voor iedereen

Wil jij je medewerkers stimuleren om water te drinken, terwijl je het goede doel steunt? Met de waterkoelers van MADE BLUE tap je gekoeld, plat en bruisend water voor jou en je collega’s en realiseer je tegelijkertijd jaarlijks 1 miljoen liter schoon drinkwater voor ontwikkelingslanden. Dat is niet alleen goed voor je medewerkers, maar je draagt ook je steentje bij aan schoon drinkwater voor iedereen!

Wil je ook het beste voor op kantoor en voor de wereld?