De impact van lokaal gebotteld water

Met meer dan 250 ambassadeurs maken we al heel wat impact

Waterkoelers zijn een makkelijker en duurzamer alternatief dan bronwater in flessen of pakken. Door gebruik te maken van zo’n watermachine om zelf je tafelwater te bottelen maak je dus heel wat impact:

1.000 vrachtwagens per jaar

Onze ambassadeurs serveren gemiddeld zo’n 225 grote en 75 kleine flessen per maand. Dit zijn ongeveer vier rolcontainers die niet hoeven te worden vervoerd. Samen voorkomen we zo zeker 1000 volle vrachtwagens per jaar en dat scheelt heel wat CO2-uitstoot.

60% minder handelingen

Als je zelf je water bottelt hoef je geen flessen meer klaar te zetten in de koeling of kratten op te slaan. Je hoeft je statiegeld niet meer te sorteren en je hoeft niet meer naar de glasbak. Dat scheelt niet alleen een hoop ruimte maar ook tijd: gemiddeld 60% volgens onze ambassadeurs.

28% lagere inkoopkosten

Wij werken zonder winstoogmerk met een eerlijke prijs voor de apparatuur en het glaswerk dat je bij ons in bruikleen hebt. Daarmee zijn onze inkoopkosten 21 tot 35% lager dan bij commercieel bronwater, zelfs inclusief donatie. Gemiddeld is dat dus maar liefst 28%.

5.000.000.000 liter

Het allerbelangrijkst: we realiseerden samen met onze ambassadeurs inmiddels al bijna 5 miljard liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Dat betekent een basis onder een gezond en productief bestaan voor zeker 66.000 mensen! Hoe we dit realiseren, lees je hier.

In deze video wordt nog eens uitgelegd welke milieu-impact water in plastic flessen heeft.

Related Posts

Water op kantoor voor het goede doel

Onze waterkoelers voor op kantoor in een nieuw jasje!

Onze waterkoelers hebben een nieuw uiterlijk! Naast MADE BLUE blauw bieden we nu ook bestickering met foto’s van onze waterprojecten. Een mooi visitekaartje voor je zaak!
Metro City Kitchen - MADE BLUE - Foto: Anne Harteman -

Meer kans op een horeca EKO-keurmerk met MADE BLUE tafelwater

Stichting EKO erkent MADE BLUE als een onderdeel van een doordacht duurzaamheidsbeleid. MADE BLUE ambassadeurs vergroten dus hun kans op een EKO-keurmerk voor hun zaak!
Foto Margreet Noordhoff

We doneerden al €1.000.000!

Big blue news: sinds onze start in 2014 hebben we al €1 miljoen gedoneerd aan ontwikkelingslanden. En we hebben nog meer nieuws: we gaan op reis!

Hoe zet je MADE BLUE op de kaart?

Hoe vertel je het verhaal MADE BLUE aan je gasten? Bekijk hier voorbeelden van hoe onze ambassadeurs dat doen!