Met meer dan 250 ambassadeurs maken we al heel wat impact

Waterkoelers zijn een makkelijker en duurzamer alternatief dan bronwater in flessen of pakken. Door gebruik te maken van zo’n watermachine om zelf je tafelwater te bottelen maak je dus heel wat impact:

1.000 vrachtwagens per jaar

Onze ambassadeurs serveren gemiddeld zo’n 225 grote en 75 kleine flessen per maand. Dit zijn ongeveer vier rolcontainers die niet hoeven te worden vervoerd. Samen voorkomen we zo zeker 1000 volle vrachtwagens per jaar en dat scheelt heel wat CO2-uitstoot.

60% minder handelingen

Als je zelf je water bottelt hoef je geen flessen meer klaar te zetten in de koeling of kratten op te slaan. Je hoeft je statiegeld niet meer te sorteren en je hoeft niet meer naar de glasbak. Dat scheelt niet alleen een hoop ruimte maar ook tijd: gemiddeld 60% volgens onze ambassadeurs.

28% lagere inkoopkosten

Wij werken zonder winstoogmerk met een eerlijke prijs voor de apparatuur en het glaswerk dat je bij ons in bruikleen hebt. Daarmee zijn onze inkoopkosten 21 tot 35% lager dan bij commercieel bronwater, zelfs inclusief donatie. Gemiddeld is dat dus maar liefst 28%.

5.000.000.000 liter

Het allerbelangrijkst: we realiseerden samen met onze ambassadeurs inmiddels al bijna 5 miljard liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Dat betekent een basis onder een gezond en productief bestaan voor zeker 66.000 mensen! Hoe we dit realiseren, lees je hier.

In deze video wordt nog eens uitgelegd welke milieu-impact water in plastic flessen heeft.

Related Posts

Waarom water beter is voor je vitaliteit dan koffie en thee

Het lijkt een eeuwige discussie: hydrateert puur water beter dan cafeïne houdende dranken als koffie en thee? Sommige gezondheidsgoeroes beweren dat koffie en thee je zouden uitdrogen en pleiten voor het drinken van meerdere liters water per dag. Maar wat...

Waarom een watertank op kantoor niet duurzaam is

Je kent ze wel: de watertank die ergens in een hoekje van het kantoor staat geparkeerd, waar af en toe eens een koud watertje uit wordt getapt. Een prima systeem voor gekoeld water, zou je misschien denken. Toch zijn er...

60% minder handelingen met een leidingwaterkoeler

Zet je een leidingwaterkoeler in om zelf water te tappen in de horeca dan scheelt dat een hoop transport en gesjouw, maar ook tijd!

Leave a Reply