Volg ons ook op

De Corona crisis: hoe gaat het met onze ambassadeurs?

Stap voor stap op weg naar het oude normaal, mogen we daarop hopen op weg naar de zomer? Bij MADE BLUE werken we zo goed als mogelijk verder aan onze missie: toegang tot schoon drinkwater én hygiëne voor iedereen. Want dat is vandaag belangrijker dan ooit. Stel je eens voor dat je in deze tijd je handen helemaal niet kunt wassen…

Een paar dagen na onze opening moesten we verplicht sluiten, dat was heel zuur. Wel wilden we een bijdrage blijven leveren aan MADE BLUE omdat het nu harder nodig is dan ooit.

HORECA DONATEURS HARD GETROFFEN

We schreven in onze vorige blog over de gevolgen van corona in Afrika. Ook hier zien we hoe een aantal van onze donateurs zelf vechten voor hun ‘bedrijfskundige’ gezondheid. Dat geldt natuurlijk met name voor MADE BLUE donateurs in de horeca: restaurants, bars en hotels die met MADE BLUE water telkens zorgen voor 1.000 keer zoveel schoon drinkwater, voor iedere fles water die wordt geserveerd.

Coby Zandvliet van Eterij Bob & Co vertelt hoe zuur het wel niet was dat ze net opengingen en meteen moesten sluiten. “Met tegelijkertijd het besef hoe belangrijk het is samen de schouders te zetten onder schoon drinkwater voor iedereen.” 

Straks mag de horeca weer een beetje open, maar de afgelopen periode was voor deze ondernemers bijzonder zwaar. Vanzelfsprekend vragen wij deze donateurs nu niet voor nog meer support en denken we met ze mee hoe ze straks weer het beste water voor de wereld op tafel kunnen zetten.

DE HORECA DRAAGT BIJ

Ook denken we vooruit en zoeken we naar manieren nog meer waarde toe te voegen als de horeca straks weer opengaat. Bijvoorbeeld door restaurants in de gelegenheid te stellen een eerlijke bijdrage te vragen voor een karaf water op tafel. Gefilterd, gekoeld, plat of bruisend, of gewoon zo uit de kraan. Met de belofte voor iedere fles of karaf 1.000 keer zoveel schoon drinkwater op te leveren in ontwikkelingslanden.

Gasten betalen daar graag een goede prijs voor: één tot twee Euro voor een ‘bottle with a message’ en drie tot zes voor een fles gefilterd en gekoeld, plat of bruisend tafelwater, direct vanaf de waterleiding. Daarover lees je hier trouwens meer.

Voor horecaondernemers die hiervoor materialen nodig hebben, zoals een waterkoeler en glaswerk, doen wij ons uiterste best deze tegen kostprijs beschikbaar te stellen, te koop of in bruikleen, met zoveel mogelijk kosten uitgesteld naar een later moment zodat ondernemers op korte termijn mee kunnen doen zonder noodzaak te investeren.

ACTIEVE AMBASSADEURS

Maar ook andere zakelijke donateurs, ambassadeurs noemen wij ze graag, zetten een paar extra stappen. Smixin en CWS introduceerden de SmartWash: een automatische kraan die spoelt, zeept, spoelt en droogt en tegelijkertijd zorgt voor schoon drinkwater in ontwikkelingslanden met MADE BLUE. MERKKWater komt met een contactloze hygiënezuil voor op het werk.

Zelfs op het gebied van mondkapjes zagen we mooie ontwikkelingen bij onze donateurs: i-Did brengt een hele stijlvolle oplossing. Quooker laat zien hoe een kokend waterkraan helpt bij het steriliseren en donateurs zoals i-TeamArion en vele anderen ondersteunen de strijd tegen het virus met innovatieve oplossingen.

Anders werken?

Omdat wij al heel lean & mean werkten, zonder kantoor en met een klein team, hebben we onze werkwijze nauwelijks hoeven aanpassen. De tijd die we onverwacht overhielden hebben we kunnen investeren in een complete nieuwe website. Zo vonden we tijd om de verhalen die wij realiseren met veel bedrijven die ons steunen beter in beeld te brengen: in woorden, maar ook in beeld. 

Hier vertellen enkele ambassadeurs over hun ervaringen tijdens de voorbije MADE BLUE Impact Reis, vlak voor dat alles op slot ging. Hier geven we het podium aan een aantal bedrijven in ons EEN LITER VOOR EEN LITER programma en hier laten we horecaondernemers aan het woord.

Vooruitblik

Omdat wij werken aan toegang tot schoon drinkwater en hygiëne voor iedereen – op de lange termijn – is het virus hopelijk een vreselijke situatie die we op korte termijn achter ons kunnen laten. Om ondertussen en vooral daarna werk te blijven maken van toegang tot schoon drinkwater voor iedereen. We verwachten dat steeds meer partijen het belang gaan zien van schoon water en hygiëne en een bijdrage willen leveren. Wij staan voor ze klaar!

Help ons mee in de strijd tegen corona in ontwikkelingslanden.