Volg ons ook op

Blycolin is de toonaangevende internationale specialist en partner in linnenservice voor de hospitality branche. Met ruim 150 (partner)wasserijen helpen zij de klant bij alles wat met linnen te maken heeft. In deze wasserijen wordt op jaarbasis een grote hoeveelheid water verbruikt. In de samenwerking met MADE BLUE spiegelt Blycolin het water dat zij direct in de eigen wasserijen verbruikt. Zo wordt de exacte hoeveelheid water die nodig is voor een wasbeurt gecompenseerd. Dit jaar bereikte Blycolin de mijlpaal van maar liefst 100 miljoen liter schoon drinkwater.

Op deze manier kunnen we het water dat we hier verbruiken direct teruggeven aan schoon drinkwater projecten in bijvoorbeeld Bangladesh of Ethiopië.

Marc van Boekholt, CEO

Blycolin is ambassadeur van Een Liter voor Een Liter

De impact van een schoon hotelbed

De omvang van de hotellerie en de behoefte aan schoon bedlinnen brengt een gigantische watervraag met zich mee. Dit heeft negatieve gevolgen voor het milieu maar er liggen ook kansen om het waterverbruik om te zetten naar positieve impact. Voor Blycolin gaat het om duizenden liters water per dag.

“Hierin zien we ook een kans iets terug te doen. In elke garderobe en elke hotelkamer hangt een ondenkbare hoeveelheid water: door het water dat schuilgaat in textiel te vertalen naar drinkwater, worden we ons op een andere manier bewust van ons gedrag en het werk dat we doen.”

De lakens zijn MADE BLUE

“Door MADE BLUE krijgt een liter water een hele andere betekenis. De tastbaarheid van de waterprojecten waar we met MadeBlue aan werken, is een goede voedingsbodem voor onze drive hier meer mee te gaan doen”

In de partnerconstructie wordt het exacte aantal liters dat nodig is voor het wassen van linnen elders beschikbaar gemaakt, voor hygiëne en als drinkwater. “Zo compenseren we als het ware ons verbruik. Dit is een eerste stap die voor ons nu haalbaar is en tegelijkertijd helpt bij het ontwikkelen van bewustzijn omtrent water.”

Blycolin is ambassadeur van Een Liter voor Een Liter

In totaal hebben we ruim 100 miljoen liter water gespiegeld: genoeg om ruim 1.400 mensen toegang te geven tot schoon drinkwater gedurende zeker 10 jaar of langer.

Marc van Boekholt, CEO

Wil je ook het waterverbruik of de waterbesparing van jouw organisatie, product of dienst spiegelen?