Volg ons ook op

Wij zijn volop bezig met de voorbereidingen van onze meterstand 2021 die we altijd op wereld waterdag bekend maken.
Wat blijkt: we hebben al meer dan 100.000 mensen toegang kunnen geven tot schoon drinkwater!
Hoeveel is dat eigenlijk? En hoe weten dat zo zeker?

100.000 mensen passen er in het grootste voetbalstadion ter wereld in Guangzhou dat op dit moment gebouwd wordt.

Op het museumplein in Amsterdam stonden in 2019 ook 100.000 mensen voor de huldiging van Ajax. De politie riep mensen op om weg te blijven.

De gemeentes Dordrecht, Deventer en Delft hebben elk ongeveer 100.000 inwoners. Stel je eens voor dat die allemaal geen schoon drinkwater meer zouden hebben. 

100,000 people is ook de net uitgebrachte single van the Kings of Leon. Is dat toeval?

Als je verder kijkt naar het getal 100.000 dan zie je dat je voor 100.000 euro een Tesla Model S Performance kunt kopen die je in 2,6 seconden naar 100 km per uur brengt.

Schoon water een zaak voor iedereen - Amref en MADE BLUE

En voor 100.000 euro kunnen wij nog eens 6.850 mensen toegang geven tot water!

100.000 MENSEN

dat is een ongelooflijk groot aantal mensen dat inmiddels toegang heeft gekregen tot schoon drinkwater dankzij de bijdragen van onze ambassadeurs. Het is meer dan een druppel op de gloeiende plaat van de miljoenen mensen die de toegang nog ontbeert. Daarom blijven wij keihard werken aan onze missie: schoon drinkwater voor iedereen. Dat doen we op dit moment in deze projecten:

Schoon water: een zaak voor iedereen

/ / /
Een vijfjarig waterproject in Ethiopië, uitgevoerd door Amref Flying Doctors.

Gouden wijken op Java

/ /
Ons project op Java, Indonesië, is onderdeel van “Gerakan Desa Emas”: de beweging om gouden wijken te maken van wijken die nu onder de armoedegrens leven.

Schoon drinkwater voor minderheidsgroepen

/ /
Sinds 2019 investeren wij in dit waterproject in Vietnam met als doel om 3.572 mensen te voorzien van schoon drinkwater in huis.

Hoe weten we nou zo zeker dat we deze mensen hebben bereikt? Nou dat zit zo: voorafgaand aan elk project wordt bepaald hoeveel mensen we willen en kunnen bereiken in de regio’s waar we de watervoorzieningen aanleggen. Daarbij houden we enige risicomarge aan.

Tijdens het project houden we nauw contact met de uitvoerende partners over de voortgang en als het nodig is, passen we de plannen aan. Na afloop volgt een evaluatie waarin we precies in kaart brengen hoeveel mensen profiteren van de watervoorzieningen. 

Zo kan het ook gebeuren dat we meer mensen bereiken dan verwacht zoals bij de Water Vending Machines van Said. Al met al weten we zeker dat we altijd minimaal bereiken wat we beloven aan onze donateurs!

Wil je ook meewerken aan schoon drinkwater voor iedereen op een manier die bij jou past?